Fedezze fel a Calm Resort Hertelend környékét

Várjuk a  Calm Resort Hertelendben, ahol a pihenés és kikapcsolódás művészete otthonra lel. Apartmanjaink nem csak a kényelmet és minőséget kínálják, hanem a környék gazdag programlehetőségeire, látnivalóira is rácsodálkozhat. Számunkra fontos, hogy vendégeinknek minél könnyebb legyen a kikapcsolódás, ezért összegyűjtöttünk néhány ajánlott programot és látnivalót, hogy Önnek már ne legyen terveznivalója.

1

Termálfürdőnk az üdülőkörzet leggazdagabb természeti értékeinek ölelésében található Baranya megyében. A fedett élmény- és termálfürdő egész évben várja vendégeit, míg az árnyékos, gyönyörű strand a szezonálisan áll nyitva az idelátogatók előtt. A kétszintes fürdőépületben számos wellness szolgáltatás és az ország egyedülálló Szaunaparkja garantálja a pihenést és kikapcsolódást mindenki számára.

Ha a finom kézműves sörök rajongója, ne hagyja ki ezt a lehetőséget. Látogasson el hozzájuk, és kóstolja meg különleges IPA, Lager és ízesített sörkülönlegességeiket. Ha nem rajong a sörért, itt az ideje, hogy megismerkedjen vele!
A látogatáshoz időpont egyeztetés szüksége lehet!

Gyönyörű erdei környezetben egy szárazmalom, egy papírmalom és egy vízimalom várja, hogy megismerjétek, ebben a malom csapata segítségetekre lesz. A Malom pincében a Pajtapékség és a Sütiműhely isteni finomságait kóstolhatjátok, könnyű sétával pedig bejárhatjátok az égerlápon át kanyargó Vízfő tanösvényt. 

Az ország egyik legrégebbi minigolf központja izgalmas 18 pályával vár titeket, melyek tele vannak trükkökkel és kihívásokkal. Mindössze golyók, ütők és lyukak kellenek egy szórakoztató családi bajnoksághoz! Gyertek és próbáljátok ki magatokat, hozzátok ki a legjobbat az ütésekből!

Orfűnél látogatható egy több tóból álló tórendszer. A Pécsi tó a mesterséges tavak közül a legnagyobb, és nyáron igazi fürdőparadicsommá változik. Ezeket a tavakat az Orfűi patak táplálja és köti össze. Minden tó tökéletes célpont a kirándulás és a sportok kedvelői számára, illetve a horgászok is szívesen látogatják egész évben.

A Mecsextrém Park kalandos sportokkal és változatos szabadidős programokkal várja kedves látogatóit. A parkban családok, baráti társaságok és szervezett turista csoportok egyaránt izgalmas napot tölthetnek el, egy barátságos és kifinomult környezetben, amely eltér a megszokottól.

A komlói állatkert 2016 októberében nyitotta meg kapuit, közel 60 állatfaj 150 egyede található nálunk. Az állatok jólléte elsődleges szempont, mert hisszük, hogy csak egy boldog állat okoz örömet a látogatóknak. Családias környezetben barátságos szelíd állatokkal várjuk az érdeklődőket. Állataink többsége simogatható, sétáltatható, etethető, interaktív, élménydús időtöltésben lehet részünk.

A Kistó homokpartos strandja a legapróbbak paradicsoma. Ha gyerkőceitek imádnak pancsolni, vízből ki-be szaladgálni, homokvárat építeni, ez a legjobb választás a rekkenő hőségben! A tó lassan mélyülő, homokos és a gyorsabban mélyülő, épített partja közül mindenki megtalálja a kellemes fürdőzési lehetőséget. Az aktívabb időtöltést választókat vízibicikli kölcsönző, a passzívabb pihenés híveit pedig sok árnyék várja. 

Mecsek egyik legismertebb és legnépszerűbb természeti látnivalója a különleges formakincséről, cseppköveiről híres Abaligeti-barlang, mely a járat teljes hosszában folyó pataknak köszönhetően ma is fejlődik, változik. A barlang 466 méteres főága gyalogosan kényelmesen bejárható, óránként induló barlangi túravezetés keretében (az utolsó vezetés zárás előtt egy órával indul).

Megye- és püspöki székhely a Mecsek hegység déli lábánál az ország déli részén fekszik. Történelmi jelentõségû, 162 ezer lakosával az ország ötödik legnagyobb városa. A rómaiak alapították a II. században, Sopianae néven, a IV. században már virágzó tartományi székhely volt. Pécs a műemlékek városa A korai kereszténységet idéző Ókeresztény Mauzóleum IV. századi épülete a város páratlan látnivalója.

A Kemencés Udvarban megtekinthetik az ország különböző tájegységeinek kemencéit és a kemencében való sütés-főzés eszközeit, edényeit. A Tájházban a Mecsek-hegyhát bemutatkozik. A berendezési és használati tárgyak mellett, egy interaktív Medvehagyma-szobába is ellátogathatnak, ahol mindent megtudhatnak a növényről.

Az orfűi Malommúzeum parkolójától indul, hossza közel 1 km.
A négy állmásból álló tanösvény a vízimalom és szárazmalom működésével, Vízfő-barlang kialakulásával és élővilágával, a Barlangkutatók forrásának élővilágával, a gyepgazdálkodással, valamint a védett égeres láperdővel.

A Mecseki Kisvasút már több mint fél évszázada szállítja a pécsi kicsiket és a városba látogató gyermekes családokat az Állatkert és a Vidámpark közötti rövid távon. Azonban nem csak a kisgyerekek, hanem a mozdonyvezetők is szeretik ezt a kisvonatot. Büszkén mondhatjuk, hogy több mint fél évszázada szolgálja a közönséget.

A Pécsi Állatkert és Akvárium-Terrárium a Mecsek oldalán található, gyönyörű környezetben. Az állatkert büszkén hirdeti magát a „Vadon a város felett!” jelmondattal, hiszen ez Magyarország legmagasabban fekvő állatkertje.
Az akvárium-terrárium épületében az egyik legkiemelkedőbb látványosság a 100 000 literes cápás akvárium.

A pécsi TV-torony és Kilátó büszkélkedhet azzal, hogy Magyarország legmagasabb épülete. Az 197 méter magas torony a Mecsek hegyein található, pontosan a 535 méter magas Misina csúcson. Ez az építmény rendkívüli kilátást biztosít Közép-Európa legnagyobb körpanorámájával. A felújított étterem pedig valódi kulináris élményeket nyújt látogatóinknak.

A Zsolnay Kulturális Negyed valódi ékessége a városnak, ahol a híres Zsolnay család és a porcelángyár gazdag történelme újra életre kel. A negyedben található számos szobor és épület kiváló fotótémákat kínál, és emellett izgalmas kiállítások, kézműves boltok és sokféle program várja a látogatókat.